2 maanden oud

Wat vliegt de tijd! Voordat ik begon met dit stukje te schrijven, las ik ik even mijn blog van een maand terug. Zo anders is alles alweer en zo gewend zijn we al.

De kids doen het super! Ze groeien nog steeds flink en ze bereiken langzaamaan de gemiddelde lijn. Zeker Jerre wordt een echte bolle bink. Het verschil wordt steeds duidelijker, Jerre groot en stevig en Myrthe klein en fijn. In het begin vonden we Jerre erg op Yannick lijken maar nu vooral Myrthe. Ze drinken dus goed, ben wel begonnen met afbouwen van de borstvoeding. Ik heb ze toch bijna 2 maanden volledige borstvoeding gegeven, nog steeds verbaasd over hoe makkelijk dat is gegaan. Maar ik moet over 3 (!!!) weken alweer werken en ik heb geen zin om te gaan afkolven op school. Dus dan maar over op de fles. Ook wel makkelijk af en toe, fles lukt prima alleen maar ook wel handig en leuk als iemand anders ook kan meehelpen. Zelfs Yannick helpt af en toe! (zie foto)

Het ritme zit er aardig in! Nog steeds wel een nachtvoeding, ik zie die ook nog niet snel verdwijnen. Maar verder keurig minstens 3 uur ertussen, meestal 4 uur. Zeker op de flesvoeding houden ze het goed uit. De avonden zijn inmiddels ook weer rustig, vanaf een uur 8 slapen ze, ik maak ze wakker voor de laatste voeding en ze maken mij wakker voor de nachtvoeding. Maar verder slapen ze ’s nachts hartstikke goed. Overdag is het vaak nog wel onrustig, ze worden regelmatig na een half uur/ 3 kwartier wakker met pijn in hun buik en blijven dan wakker en onrustig. Maar dat ontroostbare krijsen is niet meer gelukkig!

Yannick vindt het steeds leuker worden. Hij is heel lief met ze en prachtig om te zien dat een van de twee een glimlach laat zien als Yannick voor hun gezicht gek doet. Zal alleen nog maar meer worden. Yannick kan straks zijn lol op met ‘kiekeboe’ en ‘klap ’s in je handjes’ . Hij wordt ook echt groot, al wezen kijken op de basisschool en na de voorjaarsvakantie langzaamaan wennen.

Nog 3 weken dus en dan ga ik weer werken. Ben er nog niet echt aan toe maar ja…. Misschien over 3 weken wel ;-). Ik vind ze nog ze klein…. Yannick was ruim 5 maanden toen ik weer ging werken omdat ik de zomervakantie meteen na mijn verlof had. En dat scheelt nogal, 2 maanden verder zijn ze al zoveel groter! Maar komt vast goed, heb lang genoeg thuis gezeten. Alleen heel lang met dikke buik en zonder energie! En nu zou ik wel iets langer willen… Nog maar 3 weken enorm genieten!!

1 maand oud

Gisteren de eerste mijlpaal kunnen vieren, alweer 1 maand oud!

Vanmorgen moest ik voor controle naar het consultatiebureau. Is ook een leuke onderneming met 2 kids, gelukkig was mijn vader mee. Ze doen het hartstikke goed! Jerre is 500 gram aangekomen en Myrthe is 400 gram aangekomen in 2 weken, super dus! Ik maakte af en toe wat zorgen over het spugen van Myrthe maar dat is dus niet nodig. Ze groeien super. Ik moest maar gewoon zo doorgaan van de arts. Alleen de krampjes blijven erg vervelend, volgens de arts komt het nu ook omdat ze veel drinken, veel aankomen en dus veel te verwerken hebben. Gewoon maar even doorzetten dus. Al hadden we gisteravond voor het eerst een rustige avond, geen gehuil en krampjes. Alleen wel vannacht onrustig helaas… Je kan niet alles hebben!

Verder is het gewone leven wel helemaal begonnen, behalve werken dan. Yannick naar school brengen en ophalen, huishouden doen en voor de tweeling zorgen. Ik probeer ook nog wel lekker rustig aan te doen, daar is het verlof tenslotte voor bedoeld! Ik ga woensdag maar wel weer eens even naar school, beschuit met muisjes aan mijn klas brengen!

 

 

 

3 weken oud

Terwijl Jerre en Myrthe heerlijk liggen te slapen, schrijf ik maar weer eens een stukje! Ik heb de eerste dagen zonder hulp goed gered! Yannick was nog wel veel bij opa en oma maar met de tweeling lukte het prima alleen. Niet echt paniek momenten gehad, ze wisselen elkaar toch redelijk af met huilen. Elke dag even lekker naar buiten, de supermarkt is deze dagen mijn leukste uitstapje ;-)! Het is heerlijk om te wandelen en weer een beetje aan het gewone leven deel te nemen.

De nachten gaan iets beter, ze liggen inmiddels op hun eigen kamer. Afgelopen 2 nachten alleen wakker voor de voedingen dus dan kunnen we zelf ook wel redelijk wat slapen.  Dit biedt natuurlijk geen garantie voor de komende nachten maar elke goede nacht is er weer een!! ’s Avonds zijn we er wel behoorlijk druk mee. Al een heleboel avonden op rij druk met de een, met de ander of met allebei. Ze hebben veel last van krampjes en zeker Myrthe krijst daar echt bij, heel zielig.

Van de week de verpleegkundige van het CB op bezoek gehad. Ze vond ze er goed uitzien en ze waren goed aangekomen. Myrthe was 200 gram aangekomen, Jerre zelfs 230 gram. En dat in 1,5 week dus dat is erg goed. Die borstvoeding maar even volhouden dus!!

Ruim 2 weken oud

De tijd vliegt! In het begin lijkt de wereld stil te staan en ben je alleen maar bezig met die 2 kleintjes. En nu langzaamaan gaat de wereld weer open. Al konden we afgelopen week nog heerlijk genieten met z’n 5-en, Sander was de hele week nog vrij. Vanaf morgen begint het echte leven weer; Sander aan het werk en Yannick weer naar school. Dus dat betekent ook dat ik het echt zelf moet gaan doen. Gelukkig veel hulp van opa en oma, dus helemaal alleen sta ik er niet voor. Maar zal wel even pittig worden!

De tweeling maakt het erg goed! Dinsdag komt de verpleegkundige van het consultatiebureau, ben erg benieuwd hoeveel ze zijn aangekomen. Ze drinken hartstikke goed, echt fijn dat de borstvoeding nog steeds goed gaat. Maar ik heb natuurlijk geen idee hoeveel ze binnen krijgen en zeker Myrthe drinkt soms erg  kort. Maar ze houden het er zeker 3 uur op uit, meestal zelfs 4 uur. Dus ik denk dat het wel goed zit maar toch fijn om het te weten!

De nachten zijn af en toe nog zwaar. van de week 2 hele goede nachten gehad, alleen maar de voedingen en verder slapen. Maar de afgelopen 2 nachten gingen weer minder… Zeker Jerre kan flink pruttelen, we noemen hem al de pruttelkoning! Myrthe huilt eigenlijk alleen af en toe heel hard met krampjes en verder is ze echt super zoet! Terwijl ik dit aan het typen ben, liggen ze samen in de box te pitten, wat een lief stel!

 

 

1 week oud

Onze dame en heer alweer 1 week oud! De tijd vliegt nu al, het begint al een beetje te wennen. Helaas afscheid moeten nemen van onze lieve kraamzorg Dunja, nu staan we er echt alleen voor. Vanmorgen heb ik ook de eerste 2 uur helemaal alleen gehad met de tweeling. En dat ging goed! Ik zat uiteindelijk aangekleed en wel beneden met een kopje koffie, toch een mooi doel voor zo’n eerste keer. Yannick en Sander waren lekker zwemmen, ik thuis met de tweeling.

De tweeling doet het hartstikke goed! Jerre zit alweer bijna op zijn geboortegewicht, Myrthe moet iets meer aankomen. Zij was ook wel behoorlijk afgevallen maar stijgt nu elke dag. Haar temperatuur schommelde ook meer, zij kon zich niet goed warm houden met dat kleine lijfje. Maar ze is nu drie dagen boven de 36,5 gebleven dus morgen kunnen we eindelijk als trotse papa en mama achter de tweeling-kinderwagen lopen! Nu al zin in!

Na een aantal goede nachten waarin ze alleen wakker werden voor de voedingen, hadden we gisteravond en nacht een stuk minder geluk. Allebei enorme krampjes dus de hele avond aan de bak met troosten en rondlopen. Myrthe gaf het op een gegeven moment wel op maar Jerre bleef de hele nacht onrustig dus we hebben weinig geslapen. Gelukkig hoeven we niet veel overdag en konden we tussen de middag ook even pitten!

Sander heeft nog de hele week vrij dus dat is heel fijn! Morgen maar eens kijken welke van onze 3 (!!) kinderen wakker van het vuurwerk. Wij gaan lekker samen oliebollen eten voor de tv en samen proosten op 2012. Dat zal een mooi jaar worden denk ik zo!!

 

Geboren!

Donderdagochtend half 8 moesten we ons dan melden in het ziekenhuis om te worden ingeleid. We vonden het mooi geweest en bij controle woensdagmiddag bleek ik al 3 cm ontsluiting te hebben. Mijn lichaam was er dus klaar voor…

Het werd een behoorlijk pittig dagje! Door de weeënopwekkers ging het wel snel maar ook snel pijnlijk… Gelukkig kreeg ik pijnstilling en daar werd ik heerlijk ‘stoned’ van. Tegen een uur of drie ’s middags had ik bijna volledige ontsluiting en om 15.44 uur werd Jerre geboren, een prachtige zoon. 6 minuten later kwam Myrthe op de wereld, een wolk van een meid. Een echt koningskoppel dus. Wat een wonder is het toch! Twee volledige minimensjes, zo lang in mijn buik en dan in mijn armen. Ongelooflijk.

Besloten werd dat we wel een nachtje in het ziekenhuis bleven. Van te voren riep ik dat ik het liefste zo snel mogelijk maar huis wilde maar op dat moment vond ik het wel prima. Gelukkig had ik niet veel bloed verloren (in tegenstelling tot bij Yannick) en voelde ik me best redelijk. Na een onrustige nacht in het ziekenhuis gingen we naar huis. Huis was helemaal versierd, lekker naar boven in mijn eigen bed en genieten… In de loop van de dag kwamen de eerste bewonderaars langs, Yannick vond het ook allemaal heel spannend, al met al een drukke dag. Maar heerlijk om thuis te zijn met die 2 prachtige kinderen.

Net eerste kerstdag achter de rug. Bijzonder! Alles gaat wel een beetje langs ons heen dus echt besef van kerst hebben we ook niet. Maar nog wel even gegourmet met opa en oma en morgen lekker niks. De nachten zijn best zwaar dus we moeten overdag ook wel onze rust pakken. Maar met een rondstuiterende peuter is dat dan ook weer lastig…Maar morgen gaat Yannick een dagje met oma mee en we hebben geen visite. Even een dagje genieten en onze rust pakken.

 

controle 37 weken

De mijlpaal bereikt; een voldragen tweeling! Trots!!

Vandaag controle gehad bij de gynaecoloog.  Best spannend, gelukkig kon Sander mee. Meteen al bij het aanmelden moest mijn bloeddruk gecontroleerd worden en die was te hoog! Had ik de hele zwangerschap nog niet gehad! Moest eerst naar de arts en daarna gingen ze nog een keer meten. Bij de arts was alles goed, echo gehad maar daar zie je bijna niks meer op, zo groot zijn ze. Maar alles was goed, ze hebben nog genoeg vruchtwater en ze zijn goed gegroeid, allebei rond de 2700 gram. Toen weer bloeddruk meten, was weer te hoog. Toen moest ik urine en bloed laten controleren. Als dat niet goed zou zijn, moest ik opgenomen worden en zou ik ingeleid worden! Spannend dus. Ik mocht wel naar huis en ik zou gebeld worden. Maar gelukkig konden ze niks geks vinden en mag ik gewoon thuis afwachten op wat komen gaat!

Helaas heeft Yannick me aangestoken met de griep… echt balen! Zondag en maandag heb ik echt platgelegen en nu gaat het iets beter. Maar wel hoesten, proesten en dozen met tissues verslinden.  Wat dat betreft hoop ik dat de bevalling nog even op zich laat wachten, even uitzieken en aansterken!

In principe volgende week woensdag week controle. Als er ondertussen niks spannends gebeurd natuurlijk. Ze dokter was wel heel relaxt over inleiden. Ze zegt dat ik het mag aangeven! Dus als ik het zat ben, dan gaan ze inleiden! Maar het lijkt me beter het natuurlijk af te wachten, zolang het gaat. De gynaecoloog gaf wel aan dat ze het niet voorbij de 39 weken laten komen, dus kerst is wel zo’n beetje  het eindstation… We zullen zien!!

Controle 35 weken

Vandaag weer eens op controle geweest. En weer alles goed, heerlijk!! Geen echo, alleen controle bij de verloskundige. Bloeddruk perfect, hartjes gehoord en even kunnen klagen over mijn kwaaltjes… ;-)! Ze was heel erg tevreden!

Het gaat best hoor! Ben er alleen af en toe helemaal klaar mee! Die buik zit me in de weg, mijn rug en banden in mijn buik doen echt zeer bij alles wat ik doe en een stukje lopen is er al helemaal niet meer bij. Maar het is ook dubbel want je weet dat het beter is dan de kindjes zo lang mogelijk in mijn buik blijven. Dus gewoon niet teveel doen en die baby’s lekker laten zitten!

Over 2 weken pas weer controle, als ik dat haal dan heb ik de magische grens van 37 weken gehaald. En dat zou betekenen dat ik de tweeling voldragen heb. Hoop echt dat ik dat haal, dan is de kans op gewoon natuurlijk bevallen en snel weer naar huis het grootst.

Mijn mannen zijn ontzettend lief voor me. Sander zwoegt wat af in het huishouden, al probeer ik de kleine dingen nog te doen. En Yannick is er wel klaar voor geloof ik. Hij was vanmiddag mee naar controle en vond het erg interessant. Papa vroeg bij het eten nog aan hem of er nog meer mama’s met baby’s in hun buik waren. Yannick antwoordde heel schattig dat er een heleboel dikke buiken waren maar dat die van mama het dikste was… Nou bedankt…!! Hij vraagt al niet eens meer of ik hem wil tillen of op de grond met hem wil spelen, hij weet het precies. En mijn buik krijgt nog regelmatig kusjes en knuffels. Lief!!

Groeiecho 33 weken

Vanmorgen voor een echo geweest in Tergooi. De baby’s waren goed gegroeid. Baby a (laagst gelegen) iets lichter maar allebei rond de 2000 gram. Daarmee zitten ze nog steeds op de groeicurve van een eenling, iets onder dat gemiddelde. Echt perfect dus. Baby a is zelfs als iets ingedaald, ligt al een beetje vast in mijn bekken. Dit is heel gunstig, dan kan ik in principe gewoon bevallen!

Daarna nog even bij de lactatiekundige geweest om me voor te bereiden op borstvoeding bij een tweeling. Niet echt iets nieuws gehoord, ik ga het gewoon proberen. Volgens haar lukt het de meeste vrouwen prima om de eerste periode een tweeling zelf te voeden dus ik ga ook een poging wagen!

Over 2 weken pas weer controle! Dus gewoon maar zo door gaan als nu! Alleen die nachten… ik word er gek van! Ik lig niet lekker, het omdraaien doet zeer, ik moet plassen… Even zeuren hoor! Gelukkig hoef ik niet veel overdag. Wel lullig voor Sander want die woelt heerlijk met me mee en die moet wel wat nuttigs doen overdag natuurlijk… Bijslapen doen we ooit nog wel!!

32 weken zwanger

Vandaag weer op controle geweest bij de verloskundige. Ook deze keer, het wordt bijna saai, was alles goed! Bloeddruk prima, hartjes gehoord en genoeg vruchtwater. Volgende week weer een groeiecho dus dan weten we hoe groot ze zijn geworden. Het voelt als enorm… ;-)! Nee hoor, mijn buik valt nog steeds mee, het is nu zoals ik op het einde bij Yannick was. Het voelt wel heel vol, van boven tot beneden en van links naar rechts gebruiken ze alle ruimte. En regelmatig tegen mijn ribben aan of een soort duikeling die gewoon zeer doet. Ze bewegen echt flink, vooral als Sander zijn hand op mijn buik legt. Grappig om te voelen hoe ze daarop reageren.

Verder verveel ik me nog steeds niet! Daagjes met Yannick, rommeldagen zonder Yannick en veel hangen en uitrusten. Bevalt goed!