1 maand oud

Gisteren de eerste mijlpaal kunnen vieren, alweer 1 maand oud!

Vanmorgen moest ik voor controle naar het consultatiebureau. Is ook een leuke onderneming met 2 kids, gelukkig was mijn vader mee. Ze doen het hartstikke goed! Jerre is 500 gram aangekomen en Myrthe is 400 gram aangekomen in 2 weken, super dus! Ik maakte af en toe wat zorgen over het spugen van Myrthe maar dat is dus niet nodig. Ze groeien super. Ik moest maar gewoon zo doorgaan van de arts. Alleen de krampjes blijven erg vervelend, volgens de arts komt het nu ook omdat ze veel drinken, veel aankomen en dus veel te verwerken hebben. Gewoon maar even doorzetten dus. Al hadden we gisteravond voor het eerst een rustige avond, geen gehuil en krampjes. Alleen wel vannacht onrustig helaas… Je kan niet alles hebben!

Verder is het gewone leven wel helemaal begonnen, behalve werken dan. Yannick naar school brengen en ophalen, huishouden doen en voor de tweeling zorgen. Ik probeer ook nog wel lekker rustig aan te doen, daar is het verlof tenslotte voor bedoeld! Ik ga woensdag maar wel weer eens even naar school, beschuit met muisjes aan mijn klas brengen!

 

 

 

3 weken oud

Terwijl Jerre en Myrthe heerlijk liggen te slapen, schrijf ik maar weer eens een stukje! Ik heb de eerste dagen zonder hulp goed gered! Yannick was nog wel veel bij opa en oma maar met de tweeling lukte het prima alleen. Niet echt paniek momenten gehad, ze wisselen elkaar toch redelijk af met huilen. Elke dag even lekker naar buiten, de supermarkt is deze dagen mijn leukste uitstapje ;-)! Het is heerlijk om te wandelen en weer een beetje aan het gewone leven deel te nemen.

De nachten gaan iets beter, ze liggen inmiddels op hun eigen kamer. Afgelopen 2 nachten alleen wakker voor de voedingen dus dan kunnen we zelf ook wel redelijk wat slapen.  Dit biedt natuurlijk geen garantie voor de komende nachten maar elke goede nacht is er weer een!! ’s Avonds zijn we er wel behoorlijk druk mee. Al een heleboel avonden op rij druk met de een, met de ander of met allebei. Ze hebben veel last van krampjes en zeker Myrthe krijst daar echt bij, heel zielig.

Van de week de verpleegkundige van het CB op bezoek gehad. Ze vond ze er goed uitzien en ze waren goed aangekomen. Myrthe was 200 gram aangekomen, Jerre zelfs 230 gram. En dat in 1,5 week dus dat is erg goed. Die borstvoeding maar even volhouden dus!!

Ruim 2 weken oud

De tijd vliegt! In het begin lijkt de wereld stil te staan en ben je alleen maar bezig met die 2 kleintjes. En nu langzaamaan gaat de wereld weer open. Al konden we afgelopen week nog heerlijk genieten met z’n 5-en, Sander was de hele week nog vrij. Vanaf morgen begint het echte leven weer; Sander aan het werk en Yannick weer naar school. Dus dat betekent ook dat ik het echt zelf moet gaan doen. Gelukkig veel hulp van opa en oma, dus helemaal alleen sta ik er niet voor. Maar zal wel even pittig worden!

De tweeling maakt het erg goed! Dinsdag komt de verpleegkundige van het consultatiebureau, ben erg benieuwd hoeveel ze zijn aangekomen. Ze drinken hartstikke goed, echt fijn dat de borstvoeding nog steeds goed gaat. Maar ik heb natuurlijk geen idee hoeveel ze binnen krijgen en zeker Myrthe drinkt soms erg  kort. Maar ze houden het er zeker 3 uur op uit, meestal zelfs 4 uur. Dus ik denk dat het wel goed zit maar toch fijn om het te weten!

De nachten zijn af en toe nog zwaar. van de week 2 hele goede nachten gehad, alleen maar de voedingen en verder slapen. Maar de afgelopen 2 nachten gingen weer minder… Zeker Jerre kan flink pruttelen, we noemen hem al de pruttelkoning! Myrthe huilt eigenlijk alleen af en toe heel hard met krampjes en verder is ze echt super zoet! Terwijl ik dit aan het typen ben, liggen ze samen in de box te pitten, wat een lief stel!