1 week oud

Onze dame en heer alweer 1 week oud! De tijd vliegt nu al, het begint al een beetje te wennen. Helaas afscheid moeten nemen van onze lieve kraamzorg Dunja, nu staan we er echt alleen voor. Vanmorgen heb ik ook de eerste 2 uur helemaal alleen gehad met de tweeling. En dat ging goed! Ik zat uiteindelijk aangekleed en wel beneden met een kopje koffie, toch een mooi doel voor zo’n eerste keer. Yannick en Sander waren lekker zwemmen, ik thuis met de tweeling.

De tweeling doet het hartstikke goed! Jerre zit alweer bijna op zijn geboortegewicht, Myrthe moet iets meer aankomen. Zij was ook wel behoorlijk afgevallen maar stijgt nu elke dag. Haar temperatuur schommelde ook meer, zij kon zich niet goed warm houden met dat kleine lijfje. Maar ze is nu drie dagen boven de 36,5 gebleven dus morgen kunnen we eindelijk als trotse papa en mama achter de tweeling-kinderwagen lopen! Nu al zin in!

Na een aantal goede nachten waarin ze alleen wakker werden voor de voedingen, hadden we gisteravond en nacht een stuk minder geluk. Allebei enorme krampjes dus de hele avond aan de bak met troosten en rondlopen. Myrthe gaf het op een gegeven moment wel op maar Jerre bleef de hele nacht onrustig dus we hebben weinig geslapen. Gelukkig hoeven we niet veel overdag en konden we tussen de middag ook even pitten!

Sander heeft nog de hele week vrij dus dat is heel fijn! Morgen maar eens kijken welke van onze 3 (!!) kinderen wakker van het vuurwerk. Wij gaan lekker samen oliebollen eten voor de tv en samen proosten op 2012. Dat zal een mooi jaar worden denk ik zo!!

 

Geboren!

Donderdagochtend half 8 moesten we ons dan melden in het ziekenhuis om te worden ingeleid. We vonden het mooi geweest en bij controle woensdagmiddag bleek ik al 3 cm ontsluiting te hebben. Mijn lichaam was er dus klaar voor…

Het werd een behoorlijk pittig dagje! Door de weeënopwekkers ging het wel snel maar ook snel pijnlijk… Gelukkig kreeg ik pijnstilling en daar werd ik heerlijk ‘stoned’ van. Tegen een uur of drie ’s middags had ik bijna volledige ontsluiting en om 15.44 uur werd Jerre geboren, een prachtige zoon. 6 minuten later kwam Myrthe op de wereld, een wolk van een meid. Een echt koningskoppel dus. Wat een wonder is het toch! Twee volledige minimensjes, zo lang in mijn buik en dan in mijn armen. Ongelooflijk.

Besloten werd dat we wel een nachtje in het ziekenhuis bleven. Van te voren riep ik dat ik het liefste zo snel mogelijk maar huis wilde maar op dat moment vond ik het wel prima. Gelukkig had ik niet veel bloed verloren (in tegenstelling tot bij Yannick) en voelde ik me best redelijk. Na een onrustige nacht in het ziekenhuis gingen we naar huis. Huis was helemaal versierd, lekker naar boven in mijn eigen bed en genieten… In de loop van de dag kwamen de eerste bewonderaars langs, Yannick vond het ook allemaal heel spannend, al met al een drukke dag. Maar heerlijk om thuis te zijn met die 2 prachtige kinderen.

Net eerste kerstdag achter de rug. Bijzonder! Alles gaat wel een beetje langs ons heen dus echt besef van kerst hebben we ook niet. Maar nog wel even gegourmet met opa en oma en morgen lekker niks. De nachten zijn best zwaar dus we moeten overdag ook wel onze rust pakken. Maar met een rondstuiterende peuter is dat dan ook weer lastig…Maar morgen gaat Yannick een dagje met oma mee en we hebben geen visite. Even een dagje genieten en onze rust pakken.

 

controle 37 weken

De mijlpaal bereikt; een voldragen tweeling! Trots!!

Vandaag controle gehad bij de gynaecoloog.  Best spannend, gelukkig kon Sander mee. Meteen al bij het aanmelden moest mijn bloeddruk gecontroleerd worden en die was te hoog! Had ik de hele zwangerschap nog niet gehad! Moest eerst naar de arts en daarna gingen ze nog een keer meten. Bij de arts was alles goed, echo gehad maar daar zie je bijna niks meer op, zo groot zijn ze. Maar alles was goed, ze hebben nog genoeg vruchtwater en ze zijn goed gegroeid, allebei rond de 2700 gram. Toen weer bloeddruk meten, was weer te hoog. Toen moest ik urine en bloed laten controleren. Als dat niet goed zou zijn, moest ik opgenomen worden en zou ik ingeleid worden! Spannend dus. Ik mocht wel naar huis en ik zou gebeld worden. Maar gelukkig konden ze niks geks vinden en mag ik gewoon thuis afwachten op wat komen gaat!

Helaas heeft Yannick me aangestoken met de griep… echt balen! Zondag en maandag heb ik echt platgelegen en nu gaat het iets beter. Maar wel hoesten, proesten en dozen met tissues verslinden.  Wat dat betreft hoop ik dat de bevalling nog even op zich laat wachten, even uitzieken en aansterken!

In principe volgende week woensdag week controle. Als er ondertussen niks spannends gebeurd natuurlijk. Ze dokter was wel heel relaxt over inleiden. Ze zegt dat ik het mag aangeven! Dus als ik het zat ben, dan gaan ze inleiden! Maar het lijkt me beter het natuurlijk af te wachten, zolang het gaat. De gynaecoloog gaf wel aan dat ze het niet voorbij de 39 weken laten komen, dus kerst is wel zo’n beetje  het eindstation… We zullen zien!!