Controle 35 weken

Vandaag weer eens op controle geweest. En weer alles goed, heerlijk!! Geen echo, alleen controle bij de verloskundige. Bloeddruk perfect, hartjes gehoord en even kunnen klagen over mijn kwaaltjes… ;-)! Ze was heel erg tevreden!

Het gaat best hoor! Ben er alleen af en toe helemaal klaar mee! Die buik zit me in de weg, mijn rug en banden in mijn buik doen echt zeer bij alles wat ik doe en een stukje lopen is er al helemaal niet meer bij. Maar het is ook dubbel want je weet dat het beter is dan de kindjes zo lang mogelijk in mijn buik blijven. Dus gewoon niet teveel doen en die baby’s lekker laten zitten!

Over 2 weken pas weer controle, als ik dat haal dan heb ik de magische grens van 37 weken gehaald. En dat zou betekenen dat ik de tweeling voldragen heb. Hoop echt dat ik dat haal, dan is de kans op gewoon natuurlijk bevallen en snel weer naar huis het grootst.

Mijn mannen zijn ontzettend lief voor me. Sander zwoegt wat af in het huishouden, al probeer ik de kleine dingen nog te doen. En Yannick is er wel klaar voor geloof ik. Hij was vanmiddag mee naar controle en vond het erg interessant. Papa vroeg bij het eten nog aan hem of er nog meer mama’s met baby’s in hun buik waren. Yannick antwoordde heel schattig dat er een heleboel dikke buiken waren maar dat die van mama het dikste was… Nou bedankt…!! Hij vraagt al niet eens meer of ik hem wil tillen of op de grond met hem wil spelen, hij weet het precies. En mijn buik krijgt nog regelmatig kusjes en knuffels. Lief!!

Groeiecho 33 weken

Vanmorgen voor een echo geweest in Tergooi. De baby’s waren goed gegroeid. Baby a (laagst gelegen) iets lichter maar allebei rond de 2000 gram. Daarmee zitten ze nog steeds op de groeicurve van een eenling, iets onder dat gemiddelde. Echt perfect dus. Baby a is zelfs als iets ingedaald, ligt al een beetje vast in mijn bekken. Dit is heel gunstig, dan kan ik in principe gewoon bevallen!

Daarna nog even bij de lactatiekundige geweest om me voor te bereiden op borstvoeding bij een tweeling. Niet echt iets nieuws gehoord, ik ga het gewoon proberen. Volgens haar lukt het de meeste vrouwen prima om de eerste periode een tweeling zelf te voeden dus ik ga ook een poging wagen!

Over 2 weken pas weer controle! Dus gewoon maar zo door gaan als nu! Alleen die nachten… ik word er gek van! Ik lig niet lekker, het omdraaien doet zeer, ik moet plassen… Even zeuren hoor! Gelukkig hoef ik niet veel overdag. Wel lullig voor Sander want die woelt heerlijk met me mee en die moet wel wat nuttigs doen overdag natuurlijk… Bijslapen doen we ooit nog wel!!

32 weken zwanger

Vandaag weer op controle geweest bij de verloskundige. Ook deze keer, het wordt bijna saai, was alles goed! Bloeddruk prima, hartjes gehoord en genoeg vruchtwater. Volgende week weer een groeiecho dus dan weten we hoe groot ze zijn geworden. Het voelt als enorm… ;-)! Nee hoor, mijn buik valt nog steeds mee, het is nu zoals ik op het einde bij Yannick was. Het voelt wel heel vol, van boven tot beneden en van links naar rechts gebruiken ze alle ruimte. En regelmatig tegen mijn ribben aan of een soort duikeling die gewoon zeer doet. Ze bewegen echt flink, vooral als Sander zijn hand op mijn buik legt. Grappig om te voelen hoe ze daarop reageren.

Verder verveel ik me nog steeds niet! Daagjes met Yannick, rommeldagen zonder Yannick en veel hangen en uitrusten. Bevalt goed!