Controle bij 30 weken

Vandaag op controle geweest bij de gynaecoloog! En ze was enorm tevreden. Allebei de baby’tjes liggen nog steeds met hun hoofd naar beneden, ze hebben genoeg vruchtwater en ze wegen allebei rond de 1400 gram. Ik hoef pas over 2 weken weer naar de verloskundige en pas over 3 weken een groeiecho. Voorbeeldig dus! En nu hopen dat ze niet meer omdraaien. Het kan nog wel, ze hebben nog de ruimte om te draaien. Zou niet weten waar die ruimte zit…;-)!

30 weken zwanger

Nu is het al echt zover, verlof!! Na een weekje herfstvakantie begint het nu toch echt door te dringen dat ik tot ongeveer half maart niet meer hoef te werken… raar hoor!Het klussenlijstje is al gemaakt en inmiddels ook al wat van gedaan. Sander heeft alles opgehangen in de babykamer dus die is helemaal klaar. Moet alleen nog spullen uitzoeken. Verder bestaat het lijstje uit allemaal dingen die ik gewoon zelf kan. Als ik elke dag er iets van doe dan ben ik toch al wat daagjes verder. En als ik me verveel ga ik wat voor school doen. Ik heb nog wat in mijn tas en anders haal ik wat op of ga ik daar wat doen!

Met de kindjes gaat alles goed! Morgen weer een echo en naar de gynaecoloog maar volgens mij maken ze het prima. Twee weken geleden waren ze in het ziekenhuis in ieder geval meer dan tevreden.  Baby A (die ligt onderaan) is iets kleiner dan baby B maar niet te klein. Genoeg vruchtwater en met de koppies naar beneden. Dus beter kan niet! Ben benieuwd of het morgen weer zo goed is!

Yannick is er ook steeds drukker mee, erg schattig. Ik moet regelmatig op de bank liggen en dan gaat ‘dokter Yannick’ met zijn dokterskoffertje mijn buik te lijf.  Luisteren, spuit erin, verband erom etc. En laatst moesten er echt 2 kusjes op mijn buik omdat de baby’tjes zeiden dat ze een kusje wilden van hun grote broer. Echt lief!

 

27 weken zwanger

De mijlpaal van 25 weken inmiddels gehad, levensvatbare kindjes in mijn buik dus! Toch een kleine mijlpaal… Al hoop ik ze nog een week of 10 binnen te houden! Sinds deze week halve dagen aan het werk en ook niet meer voor de klas. En ik moet zeggen dat dat wel heel fijn is. Jammer dat ik het lesgeven moet missen maar heerlijk om nog wel op school rond te lopen en van alles te doen. Nog 2 weken en dan begint het verlof echt.

Met de spullen zijn we ook al aardig op weg. Het tweede bedje staat er inmiddels en ook de tweelingwagen is gekocht. Wel gek om te beseffen dat daar straks echt 2 kindjes in liggen. Verder hoeven we weinig meer te kopen! Even bij vriendinnen wat spullen uitzoeken en thuis nog heerlijk rommelen om alles uit te zoeken, te wassen en alles weer op z’n plek! Over 2 weken weer een echo. Bij de laatste echo waren ze keurig gegroeid,  de ene 30 gram zwaarder dan de ander en helemaal volgens schema.  Ben benieuwd naar  de volgende keer!