controle 37 weken

De mijlpaal bereikt; een voldragen tweeling! Trots!!

Vandaag controle gehad bij de gynaecoloog.  Best spannend, gelukkig kon Sander mee. Meteen al bij het aanmelden moest mijn bloeddruk gecontroleerd worden en die was te hoog! Had ik de hele zwangerschap nog niet gehad! Moest eerst naar de arts en daarna gingen ze nog een keer meten. Bij de arts was alles goed, echo gehad maar daar zie je bijna niks meer op, zo groot zijn ze. Maar alles was goed, ze hebben nog genoeg vruchtwater en ze zijn goed gegroeid, allebei rond de 2700 gram. Toen weer bloeddruk meten, was weer te hoog. Toen moest ik urine en bloed laten controleren. Als dat niet goed zou zijn, moest ik opgenomen worden en zou ik ingeleid worden! Spannend dus. Ik mocht wel naar huis en ik zou gebeld worden. Maar gelukkig konden ze niks geks vinden en mag ik gewoon thuis afwachten op wat komen gaat!

Helaas heeft Yannick me aangestoken met de griep… echt balen! Zondag en maandag heb ik echt platgelegen en nu gaat het iets beter. Maar wel hoesten, proesten en dozen met tissues verslinden.  Wat dat betreft hoop ik dat de bevalling nog even op zich laat wachten, even uitzieken en aansterken!

In principe volgende week woensdag week controle. Als er ondertussen niks spannends gebeurd natuurlijk. Ze dokter was wel heel relaxt over inleiden. Ze zegt dat ik het mag aangeven! Dus als ik het zat ben, dan gaan ze inleiden! Maar het lijkt me beter het natuurlijk af te wachten, zolang het gaat. De gynaecoloog gaf wel aan dat ze het niet voorbij de 39 weken laten komen, dus kerst is wel zo’n beetje  het eindstation… We zullen zien!!

Controle 35 weken

Vandaag weer eens op controle geweest. En weer alles goed, heerlijk!! Geen echo, alleen controle bij de verloskundige. Bloeddruk perfect, hartjes gehoord en even kunnen klagen over mijn kwaaltjes… ;-)! Ze was heel erg tevreden!

Het gaat best hoor! Ben er alleen af en toe helemaal klaar mee! Die buik zit me in de weg, mijn rug en banden in mijn buik doen echt zeer bij alles wat ik doe en een stukje lopen is er al helemaal niet meer bij. Maar het is ook dubbel want je weet dat het beter is dan de kindjes zo lang mogelijk in mijn buik blijven. Dus gewoon niet teveel doen en die baby’s lekker laten zitten!

Over 2 weken pas weer controle, als ik dat haal dan heb ik de magische grens van 37 weken gehaald. En dat zou betekenen dat ik de tweeling voldragen heb. Hoop echt dat ik dat haal, dan is de kans op gewoon natuurlijk bevallen en snel weer naar huis het grootst.

Mijn mannen zijn ontzettend lief voor me. Sander zwoegt wat af in het huishouden, al probeer ik de kleine dingen nog te doen. En Yannick is er wel klaar voor geloof ik. Hij was vanmiddag mee naar controle en vond het erg interessant. Papa vroeg bij het eten nog aan hem of er nog meer mama’s met baby’s in hun buik waren. Yannick antwoordde heel schattig dat er een heleboel dikke buiken waren maar dat die van mama het dikste was… Nou bedankt…!! Hij vraagt al niet eens meer of ik hem wil tillen of op de grond met hem wil spelen, hij weet het precies. En mijn buik krijgt nog regelmatig kusjes en knuffels. Lief!!

Groeiecho 33 weken

Vanmorgen voor een echo geweest in Tergooi. De baby’s waren goed gegroeid. Baby a (laagst gelegen) iets lichter maar allebei rond de 2000 gram. Daarmee zitten ze nog steeds op de groeicurve van een eenling, iets onder dat gemiddelde. Echt perfect dus. Baby a is zelfs als iets ingedaald, ligt al een beetje vast in mijn bekken. Dit is heel gunstig, dan kan ik in principe gewoon bevallen!

Daarna nog even bij de lactatiekundige geweest om me voor te bereiden op borstvoeding bij een tweeling. Niet echt iets nieuws gehoord, ik ga het gewoon proberen. Volgens haar lukt het de meeste vrouwen prima om de eerste periode een tweeling zelf te voeden dus ik ga ook een poging wagen!

Over 2 weken pas weer controle! Dus gewoon maar zo door gaan als nu! Alleen die nachten… ik word er gek van! Ik lig niet lekker, het omdraaien doet zeer, ik moet plassen… Even zeuren hoor! Gelukkig hoef ik niet veel overdag. Wel lullig voor Sander want die woelt heerlijk met me mee en die moet wel wat nuttigs doen overdag natuurlijk… Bijslapen doen we ooit nog wel!!

32 weken zwanger

Vandaag weer op controle geweest bij de verloskundige. Ook deze keer, het wordt bijna saai, was alles goed! Bloeddruk prima, hartjes gehoord en genoeg vruchtwater. Volgende week weer een groeiecho dus dan weten we hoe groot ze zijn geworden. Het voelt als enorm… ;-)! Nee hoor, mijn buik valt nog steeds mee, het is nu zoals ik op het einde bij Yannick was. Het voelt wel heel vol, van boven tot beneden en van links naar rechts gebruiken ze alle ruimte. En regelmatig tegen mijn ribben aan of een soort duikeling die gewoon zeer doet. Ze bewegen echt flink, vooral als Sander zijn hand op mijn buik legt. Grappig om te voelen hoe ze daarop reageren.

Verder verveel ik me nog steeds niet! Daagjes met Yannick, rommeldagen zonder Yannick en veel hangen en uitrusten. Bevalt goed!

Controle bij 30 weken

Vandaag op controle geweest bij de gynaecoloog! En ze was enorm tevreden. Allebei de baby’tjes liggen nog steeds met hun hoofd naar beneden, ze hebben genoeg vruchtwater en ze wegen allebei rond de 1400 gram. Ik hoef pas over 2 weken weer naar de verloskundige en pas over 3 weken een groeiecho. Voorbeeldig dus! En nu hopen dat ze niet meer omdraaien. Het kan nog wel, ze hebben nog de ruimte om te draaien. Zou niet weten waar die ruimte zit…;-)!

30 weken zwanger

Nu is het al echt zover, verlof!! Na een weekje herfstvakantie begint het nu toch echt door te dringen dat ik tot ongeveer half maart niet meer hoef te werken… raar hoor!Het klussenlijstje is al gemaakt en inmiddels ook al wat van gedaan. Sander heeft alles opgehangen in de babykamer dus die is helemaal klaar. Moet alleen nog spullen uitzoeken. Verder bestaat het lijstje uit allemaal dingen die ik gewoon zelf kan. Als ik elke dag er iets van doe dan ben ik toch al wat daagjes verder. En als ik me verveel ga ik wat voor school doen. Ik heb nog wat in mijn tas en anders haal ik wat op of ga ik daar wat doen!

Met de kindjes gaat alles goed! Morgen weer een echo en naar de gynaecoloog maar volgens mij maken ze het prima. Twee weken geleden waren ze in het ziekenhuis in ieder geval meer dan tevreden.  Baby A (die ligt onderaan) is iets kleiner dan baby B maar niet te klein. Genoeg vruchtwater en met de koppies naar beneden. Dus beter kan niet! Ben benieuwd of het morgen weer zo goed is!

Yannick is er ook steeds drukker mee, erg schattig. Ik moet regelmatig op de bank liggen en dan gaat ‘dokter Yannick’ met zijn dokterskoffertje mijn buik te lijf.  Luisteren, spuit erin, verband erom etc. En laatst moesten er echt 2 kusjes op mijn buik omdat de baby’tjes zeiden dat ze een kusje wilden van hun grote broer. Echt lief!

 

27 weken zwanger

De mijlpaal van 25 weken inmiddels gehad, levensvatbare kindjes in mijn buik dus! Toch een kleine mijlpaal… Al hoop ik ze nog een week of 10 binnen te houden! Sinds deze week halve dagen aan het werk en ook niet meer voor de klas. En ik moet zeggen dat dat wel heel fijn is. Jammer dat ik het lesgeven moet missen maar heerlijk om nog wel op school rond te lopen en van alles te doen. Nog 2 weken en dan begint het verlof echt.

Met de spullen zijn we ook al aardig op weg. Het tweede bedje staat er inmiddels en ook de tweelingwagen is gekocht. Wel gek om te beseffen dat daar straks echt 2 kindjes in liggen. Verder hoeven we weinig meer te kopen! Even bij vriendinnen wat spullen uitzoeken en thuis nog heerlijk rommelen om alles uit te zoeken, te wassen en alles weer op z’n plek! Over 2 weken weer een echo. Bij de laatste echo waren ze keurig gegroeid,  de ene 30 gram zwaarder dan de ander en helemaal volgens schema.  Ben benieuwd naar  de volgende keer!

Over de helft!

Gisteren de 20 weken echo gehad! Toch echt wel spannend, niet 1 kindje te bekijken maar 2. Meer kans voor mijn gevoel dat er iets mis is. Maar alles was goed!! Vooral bij de hartjes en longen vonden we het spannend, en opluchting als het goed is. Dat ze elke keer 10 vingertjes en teentjes telt is leuk, maar toch niet zo belangrijk. Echt heel gaaf om ze te zien, ze zitten echt dicht bij elkaar. Op een gegeven moment leek het wel of de ene zijn teentje in de neus van de ander stak, zo vlakbij elkaar.

Verder voel ik me best goed! De vakantie was heerlijk, dat niks doen is goed voor me ;-). Ik heb verder weinig klachten, voel wel snel mijn buik en bekken als ik wat actievere dingen doe. Huishouden, stukje lopen, ik merk het meteen. Dus gewoon niet teveel doen en tussendoor zitten. Ben erg benieuwd hoe het gaat als ik volgende week wat op school ga doen en als ik de week erna weer voor de klas ga. Maar dat zien we wel!!

Nu nog even genieten van de vakantie en het feit dat ik mijn voeten nog steeds kan zien… :-)!!

 

Buikfoto 19 weken

Buikfoto 19 weken onderweg gemaakt in de caravan

16 weken zwanger

Alweer 16 weken zwanger! Wat vliegt de tijd… ben blij dat de eerste weken voorbij zijn. Na heel wat misselijke en vermoeide dagen voel ik me nu een stuk beter. Laatste weekje werken voor de vakantie begint dus dan gaat het helemaal goed met me ;-)!

We hebben ook een beetje aan het idee kunnen wennen dat we een tweeling krijgen. Sander had daar niet zoveel tijd voor nodig maar ik wel hoor. Nooit bedacht dat het er 2 konden zijn dus dan heb je ook even wat tijd nodig om dat tot je door te laten dringen. Maar het is echt super bijzonder en ik word heerlijk nieuwsgierig naar wat er precies in mijn buik zit. Ik ben de hele dag aan het opletten of ik ze misschien voel bewegen of dat het een borreltje in mijn darmen is. Binnen enkele weken zal ik die 2 toch echt gaan voelen en ben benieuwd hoe het is om 2 kindjes te voelen bewegen.

Morgen weer voor controle naar de verloskundige en dan na onze vakantie de 20 weken echo. Ben benieuwd!