2 maanden oud

Wat vliegt de tijd! Voordat ik begon met dit stukje te schrijven, las ik ik even mijn blog van een maand terug. Zo anders is alles alweer en zo gewend zijn we al.

De kids doen het super! Ze groeien nog steeds flink en ze bereiken langzaamaan de gemiddelde lijn. Zeker Jerre wordt een echte bolle bink. Het verschil wordt steeds duidelijker, Jerre groot en stevig en Myrthe klein en fijn. In het begin vonden we Jerre erg op Yannick lijken maar nu vooral Myrthe. Ze drinken dus goed, ben wel begonnen met afbouwen van de borstvoeding. Ik heb ze toch bijna 2 maanden volledige borstvoeding gegeven, nog steeds verbaasd over hoe makkelijk dat is gegaan. Maar ik moet over 3 (!!!) weken alweer werken en ik heb geen zin om te gaan afkolven op school. Dus dan maar over op de fles. Ook wel makkelijk af en toe, fles lukt prima alleen maar ook wel handig en leuk als iemand anders ook kan meehelpen. Zelfs Yannick helpt af en toe! (zie foto)

Het ritme zit er aardig in! Nog steeds wel een nachtvoeding, ik zie die ook nog niet snel verdwijnen. Maar verder keurig minstens 3 uur ertussen, meestal 4 uur. Zeker op de flesvoeding houden ze het goed uit. De avonden zijn inmiddels ook weer rustig, vanaf een uur 8 slapen ze, ik maak ze wakker voor de laatste voeding en ze maken mij wakker voor de nachtvoeding. Maar verder slapen ze ’s nachts hartstikke goed. Overdag is het vaak nog wel onrustig, ze worden regelmatig na een half uur/ 3 kwartier wakker met pijn in hun buik en blijven dan wakker en onrustig. Maar dat ontroostbare krijsen is niet meer gelukkig!

Yannick vindt het steeds leuker worden. Hij is heel lief met ze en prachtig om te zien dat een van de twee een glimlach laat zien als Yannick voor hun gezicht gek doet. Zal alleen nog maar meer worden. Yannick kan straks zijn lol op met ‘kiekeboe’ en ‘klap ’s in je handjes’ . Hij wordt ook echt groot, al wezen kijken op de basisschool en na de voorjaarsvakantie langzaamaan wennen.

Nog 3 weken dus en dan ga ik weer werken. Ben er nog niet echt aan toe maar ja…. Misschien over 3 weken wel ;-). Ik vind ze nog ze klein…. Yannick was ruim 5 maanden toen ik weer ging werken omdat ik de zomervakantie meteen na mijn verlof had. En dat scheelt nogal, 2 maanden verder zijn ze al zoveel groter! Maar komt vast goed, heb lang genoeg thuis gezeten. Alleen heel lang met dikke buik en zonder energie! En nu zou ik wel iets langer willen… Nog maar 3 weken enorm genieten!!

1 maand oud

Gisteren de eerste mijlpaal kunnen vieren, alweer 1 maand oud!

Vanmorgen moest ik voor controle naar het consultatiebureau. Is ook een leuke onderneming met 2 kids, gelukkig was mijn vader mee. Ze doen het hartstikke goed! Jerre is 500 gram aangekomen en Myrthe is 400 gram aangekomen in 2 weken, super dus! Ik maakte af en toe wat zorgen over het spugen van Myrthe maar dat is dus niet nodig. Ze groeien super. Ik moest maar gewoon zo doorgaan van de arts. Alleen de krampjes blijven erg vervelend, volgens de arts komt het nu ook omdat ze veel drinken, veel aankomen en dus veel te verwerken hebben. Gewoon maar even doorzetten dus. Al hadden we gisteravond voor het eerst een rustige avond, geen gehuil en krampjes. Alleen wel vannacht onrustig helaas… Je kan niet alles hebben!

Verder is het gewone leven wel helemaal begonnen, behalve werken dan. Yannick naar school brengen en ophalen, huishouden doen en voor de tweeling zorgen. Ik probeer ook nog wel lekker rustig aan te doen, daar is het verlof tenslotte voor bedoeld! Ik ga woensdag maar wel weer eens even naar school, beschuit met muisjes aan mijn klas brengen!

 

 

 

3 weken oud

Terwijl Jerre en Myrthe heerlijk liggen te slapen, schrijf ik maar weer eens een stukje! Ik heb de eerste dagen zonder hulp goed gered! Yannick was nog wel veel bij opa en oma maar met de tweeling lukte het prima alleen. Niet echt paniek momenten gehad, ze wisselen elkaar toch redelijk af met huilen. Elke dag even lekker naar buiten, de supermarkt is deze dagen mijn leukste uitstapje ;-)! Het is heerlijk om te wandelen en weer een beetje aan het gewone leven deel te nemen.

De nachten gaan iets beter, ze liggen inmiddels op hun eigen kamer. Afgelopen 2 nachten alleen wakker voor de voedingen dus dan kunnen we zelf ook wel redelijk wat slapen.  Dit biedt natuurlijk geen garantie voor de komende nachten maar elke goede nacht is er weer een!! ’s Avonds zijn we er wel behoorlijk druk mee. Al een heleboel avonden op rij druk met de een, met de ander of met allebei. Ze hebben veel last van krampjes en zeker Myrthe krijst daar echt bij, heel zielig.

Van de week de verpleegkundige van het CB op bezoek gehad. Ze vond ze er goed uitzien en ze waren goed aangekomen. Myrthe was 200 gram aangekomen, Jerre zelfs 230 gram. En dat in 1,5 week dus dat is erg goed. Die borstvoeding maar even volhouden dus!!

Ruim 2 weken oud

De tijd vliegt! In het begin lijkt de wereld stil te staan en ben je alleen maar bezig met die 2 kleintjes. En nu langzaamaan gaat de wereld weer open. Al konden we afgelopen week nog heerlijk genieten met z’n 5-en, Sander was de hele week nog vrij. Vanaf morgen begint het echte leven weer; Sander aan het werk en Yannick weer naar school. Dus dat betekent ook dat ik het echt zelf moet gaan doen. Gelukkig veel hulp van opa en oma, dus helemaal alleen sta ik er niet voor. Maar zal wel even pittig worden!

De tweeling maakt het erg goed! Dinsdag komt de verpleegkundige van het consultatiebureau, ben erg benieuwd hoeveel ze zijn aangekomen. Ze drinken hartstikke goed, echt fijn dat de borstvoeding nog steeds goed gaat. Maar ik heb natuurlijk geen idee hoeveel ze binnen krijgen en zeker Myrthe drinkt soms erg  kort. Maar ze houden het er zeker 3 uur op uit, meestal zelfs 4 uur. Dus ik denk dat het wel goed zit maar toch fijn om het te weten!

De nachten zijn af en toe nog zwaar. van de week 2 hele goede nachten gehad, alleen maar de voedingen en verder slapen. Maar de afgelopen 2 nachten gingen weer minder… Zeker Jerre kan flink pruttelen, we noemen hem al de pruttelkoning! Myrthe huilt eigenlijk alleen af en toe heel hard met krampjes en verder is ze echt super zoet! Terwijl ik dit aan het typen ben, liggen ze samen in de box te pitten, wat een lief stel!

 

 

1 week oud

Onze dame en heer alweer 1 week oud! De tijd vliegt nu al, het begint al een beetje te wennen. Helaas afscheid moeten nemen van onze lieve kraamzorg Dunja, nu staan we er echt alleen voor. Vanmorgen heb ik ook de eerste 2 uur helemaal alleen gehad met de tweeling. En dat ging goed! Ik zat uiteindelijk aangekleed en wel beneden met een kopje koffie, toch een mooi doel voor zo’n eerste keer. Yannick en Sander waren lekker zwemmen, ik thuis met de tweeling.

De tweeling doet het hartstikke goed! Jerre zit alweer bijna op zijn geboortegewicht, Myrthe moet iets meer aankomen. Zij was ook wel behoorlijk afgevallen maar stijgt nu elke dag. Haar temperatuur schommelde ook meer, zij kon zich niet goed warm houden met dat kleine lijfje. Maar ze is nu drie dagen boven de 36,5 gebleven dus morgen kunnen we eindelijk als trotse papa en mama achter de tweeling-kinderwagen lopen! Nu al zin in!

Na een aantal goede nachten waarin ze alleen wakker werden voor de voedingen, hadden we gisteravond en nacht een stuk minder geluk. Allebei enorme krampjes dus de hele avond aan de bak met troosten en rondlopen. Myrthe gaf het op een gegeven moment wel op maar Jerre bleef de hele nacht onrustig dus we hebben weinig geslapen. Gelukkig hoeven we niet veel overdag en konden we tussen de middag ook even pitten!

Sander heeft nog de hele week vrij dus dat is heel fijn! Morgen maar eens kijken welke van onze 3 (!!) kinderen wakker van het vuurwerk. Wij gaan lekker samen oliebollen eten voor de tv en samen proosten op 2012. Dat zal een mooi jaar worden denk ik zo!!

 

Geboren!

Donderdagochtend half 8 moesten we ons dan melden in het ziekenhuis om te worden ingeleid. We vonden het mooi geweest en bij controle woensdagmiddag bleek ik al 3 cm ontsluiting te hebben. Mijn lichaam was er dus klaar voor…

Het werd een behoorlijk pittig dagje! Door de weeënopwekkers ging het wel snel maar ook snel pijnlijk… Gelukkig kreeg ik pijnstilling en daar werd ik heerlijk ‘stoned’ van. Tegen een uur of drie ’s middags had ik bijna volledige ontsluiting en om 15.44 uur werd Jerre geboren, een prachtige zoon. 6 minuten later kwam Myrthe op de wereld, een wolk van een meid. Een echt koningskoppel dus. Wat een wonder is het toch! Twee volledige minimensjes, zo lang in mijn buik en dan in mijn armen. Ongelooflijk.

Besloten werd dat we wel een nachtje in het ziekenhuis bleven. Van te voren riep ik dat ik het liefste zo snel mogelijk maar huis wilde maar op dat moment vond ik het wel prima. Gelukkig had ik niet veel bloed verloren (in tegenstelling tot bij Yannick) en voelde ik me best redelijk. Na een onrustige nacht in het ziekenhuis gingen we naar huis. Huis was helemaal versierd, lekker naar boven in mijn eigen bed en genieten… In de loop van de dag kwamen de eerste bewonderaars langs, Yannick vond het ook allemaal heel spannend, al met al een drukke dag. Maar heerlijk om thuis te zijn met die 2 prachtige kinderen.

Net eerste kerstdag achter de rug. Bijzonder! Alles gaat wel een beetje langs ons heen dus echt besef van kerst hebben we ook niet. Maar nog wel even gegourmet met opa en oma en morgen lekker niks. De nachten zijn best zwaar dus we moeten overdag ook wel onze rust pakken. Maar met een rondstuiterende peuter is dat dan ook weer lastig…Maar morgen gaat Yannick een dagje met oma mee en we hebben geen visite. Even een dagje genieten en onze rust pakken.